pondělí 22. prosince 2014

Výtvarná soutěž


Vítám Vás v detailu Výtvarné soutěži ve Virtuálním jezdeckém klubu Koňský sen! :) Soutěž prodloužena!!! Nyní probíhá od 26. 12. 2014 do 14. 1. 2015.


ZADÁNÍ

Tuto výtvarnou soutěž jsem chtěla pojmout malinko jinak, tak i zadání bude asi trošku jiné než normálně :). V zásadě mi šlo hlavně o to, abyste kreslili nějaký reálný 3D objekt, který máte před sebou. Obecně je totiž lehčí kreslit podle reálné předlohy a výsledek je takový ,,živější'' :).
Bylo by to asi nějak takhle: jakožto koňomilové, určitě má každý z vás doma nějaký koňský předmět - plyšáka, sošku, takovou tu plastovou hračku koně, přívěšek, model, upomínkový předmět a nebo něco jiného, co alespoň trochu symbolizuje koně - podkova, ohlávka atd, ... Pokud by někdo opravdu neměl nic koňského, tak může použít nějaký jiný předmět se zvířecí tématikou, ale hlavně, aby byl opravdu 3D, třeba nějaký předmět s natištěným obrázkem koně/zvířete by nebylo to pravé :). 
Ale aby to nebylo ještě moc lehké, tak tento vybraný předmět dosadíte do určitého prostředí, kde budou další předměty, které vyberete vy sami. Výsledný obrázek by měl totiž zobrazovat jakousi kompozici nebo zátiší s tím hlavním předměten a zároveň na něm bude pomocí ostatních předmětů vyprávěn příběh, jak jste k danému hlavnímu předmětu přišli. Tak, a teď mám pocit, že jsem to složitějc už napsat nemohla :D

Uvedu příklad: vyberu si třeba sošku koně, postavím si ji na stůl a jelikož jsem ji dostala k Vánocům, tak k ní naaranžuji větvičku smrku a pomuchlaný vánoční papír a stuhy. Před to si sednu a kreslím a kreslím :) Nebo třeba, pokud bych předmět dostala od nějaké osoby, tak pomocí ostatních předmětů zkusím vystihnout tu osobu (nebo přímo nakreslit tu osobu s tím předmětem, to je na vás :D).A nebo, pokud jsem předmět někde koupila, tak vystihnout to místo, atmosféru, město, cokoli,... A na závěr ještě napíšete dvě tři věty, kde vysvětlíte svůj záměr :). Technika i formát je naprosto libovolný, ale na větší formát se vám to asi bude kreslit líp. Dílo prosím vyfoťte nebo naskenujte.
Pro ty, co ještě tápou, v příštích dnech vám sem dám jakoby obrázek za sebe, jak by to třeba eventuelně mohlo vypadat. Ale originalitě se meze nekladou! :D


ZPŮSOB HODNOCENÍ

Hodnotit se tentokrát bude dvěma způsoby. Všechny obrázky budou v lovu, kde každý uživatel KS ohodnotí každý obrázek body od 1 do 10. Potom vaše díla bude hodnotit ještě umělec z povolání, malíř a teoretik umění PeadDr. Ivo Jansa, který každému dílu udělí body od 1 do 10. Všechny získané body se poté sečtou a budou určeni vítězové. :)


VÝHRY

1. místo - 250 000 Kk nebo KŮŇ + originální skicák s logem KS (pokud vítězi nebude vadit poskytnout adresu, kam výhru můžu zaslat) +diplom
2. místo - 150 000 Kk + diplom
3. místo - 100 000 Kk + diplom
Poslední místo - čestný diplom 

Svá díla můžete posílat do 9. 1. 2015 23:59 mě na KS do vzkazu a nebo na stájový mail ks-adminteam@seznam.cz. Pokud budete posílat na mail, dejte mi to prosím ještě vědět vzkazem, děkuju. Pokud by vám bylo cokoli nejasné, neváhejte mi napsat vzkaz.

Těším se na vaši účast! :) 

(tady je jedna z možných variant titulní strany skicáku, ještě přibudou další, aby si vítěz mohl vybrat podle svého gusta :))

Žádné komentáře:

Okomentovat